AGREGA SEKTÖR TOPLANTISI ÇTSO KONGRE FUAR MERKEZİNDE YAPILDI

Çanakkale ziyaretlerinde ilk olarak Yakşi Su ve Deniz Ürünleri, İda Bahçe Organik Yaşam, Dardanel ve Tunç Müşavirlik Gıda firmaları ile Balıkesir’de yer alan firmalar ziyaret edildi. Proje hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal “Gıda değer zincirinde Çanakkale ve Balıkesir’de faaliyet gösteren 35 firmayı kapsayan projemizin ilk aşaması olan İhtiyaç Analizi saha çalışmaları için firma ziyaretlerine başladık. 21 Temmuz’a kadar sürecek saha çalışmalarından sonra firma ve bölge bazında raporlar hazırlanacak. Bu raporlar 3 yıl sürecek UR-GE projemizde firmalarımız tarafından talep edilen ihtiyaçlar doğrultusunda yol haritamızı oluşturacak. Projemize dahil olmak ve bilgi almak isteyen firmalarımız 21 Temmuz’a kadar Odamıza başvurabilir. ” dedi.Agrega Üreticileri Birliği ve Odamızın ilgili Meslek Grubu işbirliği ile düzenlenen Agrega Sektör Toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Endüstriyel Yatırımlar ÇED Daire Başkanı Cihan Tatar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Maden İşleri Şube Müdürü Aytunç Nane, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı II-A Grubu Madenler ve Devlet Hakları Komisyonu Koordinatörü Serkan Gökmen, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir, Agrega Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Koruç, Birlik Genel Sekreteri Çağlar Tanın, Birlik Üyesi İsmail Bora, TOBB Madencilik Meclisi Agrega ve Taşocakları Alt Komitesi Üyesi ve ÇTSO Üyesi İbrahim Kürşat Tuna, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kansu'nun konuşmacı olarak katıldığı toplantı 3 oturum halinde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Agrega Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Koruç, Hükümetimizin yeni otoyollar, ilave hızlı tren projeleri, havaalanı yatırımları, köprüler ve kentsel dönüşüm projeleri ile agregaya olan ihtiyacın daha da artacağını belirterek 2015 yılında AB üyesi 39 ülke içinde 460 milyon ton üretimle dünya 3.'sü olduğumuzu, agrega sektörünün yarattığı doğrudan istihdam sayısının 20 bin kişi olduğunu ve ençok üretilen madenin agrega madeni olduğunu ifade etti. Sektördeki sıkıntıları ilettiklerini ve kolaylık sağlanmaması durumunda sıkıntıların artacağını vurguladı. Agrega ile ilgili mevzuat bilgilerinin de verildiği toplantıda konuşmacılar kendi kurumları ile ilgili sorulara cevap verdiler. TOBB Madencilik Meclisi Agrega ve Taşocakları Alt Komitesi Üyesi İbrahim Kürşat Tuna da ; ÇTSO olarak Sayın Bakanımıza ve Türkiye ve Odalar Birliği'ne sektör sorunlarını içeren dosya sunduklarını ve çalışmaları takip ettiğini belirtti.

07.07.2017

http://www.canakkaletso.org.tr/Haberler/tabid/16852/articleType/ArticleView/articleId/21194/AGREGA-SEKTOR-TOPLANTISI-CTSO-KONGRE-FUAR-MERKEZINDE-YAPILDI.aspx

Resim
Özet
:
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ve Ekonomi Bakanlığı "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE)" programı tarafından desteklenen ve bölgenin ilk UR-GE projesi olan "Hazır Paketlenmiş Gıda Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi" projesinin İhtiyaç Analizi çalışmaları kapsamında firma ziyaretlerine başlandı.
X